Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2014-10-10 20:30

nfo * Legyen-e ingatlanos a gyermekem? Körkérdésre adott válaszok

Micsoda szelete az életnek, van közte megkeseredett, azértis, csakazértis, meg kitérdekel...
Nagyon nagy élmény elolvasni ismét ezeket az őszinte sorokat, lenyomata a mai hangulatnak, de felbukkan pozitív jövőkép, humor.. olvassátok szeretettel!
Az egyik gyermekem külkert végzett és közgazdászként munkát talált. A másik jogi egyetem utolsó évét végzi, és lesz állása fogalmazóként a bíróságon. Tehát van olyan diplomás munka, amellyel el lehet helyezkedni. Igaz, a közgazdász lányom évekig nem talált a gyes után végzettségének megfelelő munkát, de a kitartás meghozta gyümölcsét. A harmadik gyermekemnek csak érettségije van, és két tanfolyama, vagyis nincs végzettsége. Kiment Angliába, ahol gyakorlatilag rabszolgamunkát végez, és minden este reménykedik, hogy másnap is behívják dolgozni. Ő mégis jól érzi magát, mert olyan a közeg, amiben él, amit mindig is szeretett volna, ő ott szabadnak érzi magát és tele van élménnyel. Ha másnak kellene tanácsot adnom, akkor azt mondanám, hogy a szakmunka az, amire mindig szükség van. A megélhetéshez szaktudás kell, pl. ügyfeleim között a tehetősebbek vagy vállalkozók, vagy víz-gáz szerelők, vagy autószerelők, vagy olyan tevékenységet végeznek, amihez más - végzettség híján - nem ért és szakember segítségére szorul. Az ingatlanközvetítés is ilyen szakma, csak még kevesen ébredtek rá erre.Ebben hibásak a kényszervállalkozó ingatlanosok, a mezítlábas, kocsiban, presszóban megállapodást kötő, zsebbe szerződő ingatlanosok, és hibásak a z ingatlanosokat kijátszó eladók és vevők. Én a saját környezetemben egy családias hangulatú megyeszékhelyen sokat elértem abban a törekvésemben, hogy elismerjék: ahogy orvost hívunk, ha betegek vagyunk, a ház eladásához is szakember segítségét kell kérni. Szóval én bízom abban, hogy ebben is elérjük a nyugati szintet, és akkor ajánlanám a jövő gyermekeinek is ezt a szakmát, amit én pl. ma is szeretek.
mennyen el az országból!
Nem ajánlanék és nem is ajánlottam. Ő döntésük, nem jó és nem érdemes befolyásolni őket. Jó eszű, értelmes gyerekkel voltam megáldva. A miénket semmi képpen. Sajnos nem kiszámítható és nincs nagyon ráhatásunk a folyamatokra, annak ellenére mondom, hogy hittel csinálom, sok időt szánok rá. Sajnos sok kolléga rontja a szakma presztizsét.
nem tudom pedig egy év mulva pályaválasztás elött áll a kicsi fiam, de nincs semmi latba véve még... és nem is tudok neki mit javasolni, nincs megbecsült szakma
Ingatlanos,mert a nagyok most aratnak,ki használják a pangást,egymásközt adják veszik, az ingatlanokat.egyik ,másik KFT-öszedolgozik,aki nekik nem szimpatikus, csak igérnek hiába van ,olyan ami tetszenne,nem hoz ösze velle.nem tudom hogy az Országba hogy van, de Nyíregyházán,én csak a hölgyekbe bizom.de az irodákat zömel férfiak pénzes emberek vezetik.a felit le kellenne csukni.Gazemberek az ilyenek rontják a töbi munkáját,és a eladok vevök bizalmát.
Külföldön kvalitásainak megfelelő munkát :)
Tragikus. Nincs jövőkép, bizonytalan minden. Programozó matematikus és legalább két idegennyelv.
csinálni kell
legyen politikus
A jövő eléggé kilátástalan, gyermekemnek azt javasolnám, hogy "zöldkártyás legyen", és menjen világot látni.
Szerezzen magának olyan foglalkozást ahol megbecsülik. Az ingatlanozást kb.10 évig felejtse el.
Menjen politikusnak, vagy bankrablónak
Ezt a szakmát nem.
Keressen egy jobban élhető országot, ahol megbecsülik a munkáját, és ott végezze azt a munkát, amit szívesen csinál!! ( A fiam már megfogadta :) )
1-2 egyetem, 2-3 nyelv, nyugat minél messzebb...
Ne legyen ingatlan közvetítő!!!!
Informatikususoké a jövő, de ha agya lenne gyermekemnek mikorbiológus is lehetne. Egyébként ha nem neveltük volna becsületesnek, nagyon sikeres politikus lenne. Rengeteget beszél és mindig azt mondja, amit hallani szeretnél.
Az unokám, aki ügyvédnek készül .ha akkor lesz kedve átveheti a család nevével jelzett vállalkozást remélve azt hogy addig változik a politika.
Mindenképpen valami pénzügyi területet
maradjon az ingatlan környezetében, de ne építsen rá teljesen
Nem az ingatlanozást ...
Javasolnám ezt a szakmát. Lesznek még harcok, de ha valaki jól csinálja, akkor lehet belőle jövőt építeni.
ingatlanközvetítést főállásban nem
Próbálja meg, látta a mit robotolok
A jövőt nem látom biztatónak, egyre nehezebb minden korosztálynak és szakmának. Gyermekemnek most nem igazán tudnék pályát javasolni, de maradjon itthon, tanuljon és majdcsak alakul valami.
külföldi munkát
Olyan szakmát amit a tehetsége diktál.
A jövő az ingatlanszakmában egyre rosszabb lesz. Az egyik gyermekem is velem dolgozik, sajnos nagyon keveset tudok fizetni neki.
Tanuljon nyelveket és menjen élhetőbb országba...és miután kialakította az életvitelét mennék utána.
Szakmunka, + szakirányú egyetem
Politikus!
Kiszámíthatatlan.
Pár év múlva magammal viszem egy élhetőbb országba. Ott meg mindegy mivel foglalkozik...
a szépségiparban próbálkozzon.
SZERESSE a választott hivatását! Legyen becsületes, pontos, alapos, tartsa be a szakma által támasztott követelményeket, Ne legyen rest tanulni, ha azt a szakma megkívánja. Szeresse az embereket, kollégáit és nem árt egy pici alázat sem, velük szembe.
Ezt nem
ennél már csak jobb lehet. Gyerekeim már választottak. Nyelvet beszélnek és külföldön próbálkoznak.
!
Ha meg van a rátermettsége ajánlanám ezt a szakmát,de csak ha Magyarországon is elismert szakma lenne,ahhoz viszont a magyar embereknek sokat kellene változniuk. Remélhetőleg a jövőben megfelelő szabályzás mellett ki fogja magát ez nőni!
nem látok jövőképet, a szakmával, nyelvtudással rendelkező fiataloknak külföldi munkavégzést ajánlok, gyermekemnek azt tanácsolom legyen közgazdász, jogász, orvos vagy akár egyszerre mindhárom.
Ingatlanos semmiképpen ne legyen.....
Diploma, nyelv, külföld
Sajnos nem tudom, az ingatlanszakma csak hivatásként űzhető.
A jövőbe nem látok ( sajnos) Gyermekem nincs, ha lenne biztos nem ingatlanos lenne!!!!!!!!!
Műszaki egyetem
Ingatlan közvetítő ne legyen!
Menjen fogorvosnak...
Hát ezt nem
TANULJON NYELVEKET ÉS MENJEN EL AZ ORSZÁGBÓL
Próbáljon külföldön boldogulni.
Nem ajánlok semmit, azt választanak ami nekik tetszik.
Ingatlanközvetítést, értékbecslést csak abban az esetben, ha a gazdaság stabil, van termelés, eladható és jövedelmet teremtő munkavégzés folyik az országban a bérből,fizetésből élők és gyermekeik tervezhetik jövőjüket. A magyar nemzetgazdaság jelenlegi állapotában valószínűleg nem tudnám megmondani gyermekemnek,milyen pályát válasszon, hiszen az, ami ma itthon sláger, lehet, hogy holnap túltelített szakma lesz. -és akkor mire az erőlködés, (még akkor is, ha tandíjat nem kell fizetnie)?
csinálja azt, amihez jobban ért mint mások.
Legyen orvos, és menjen külföldre dolgozni.
Még mindig bankárnak lenni érdemes...
A szakmailag képzetlen, "megélhetési" ingatlanközvetítők magas száma, illetve a nem kellő mértékben szabályozott munkafeltételek miatt nem ajánlanám számára az ingatlanközvetítői munkát.
Inkább ne ezt
Nincs értelme előre pályát választani. Érzékkel, új dolgokra nyitottan, nyelvtudással (min 3 nyelv), felkészülve a változtatásokra lehet boldogulni. Ha mégis valamit kell választani, azt sem tudom megmondani. Valószínűleg még fel sem találták az elnevezését. pl lehet, hogy bio-robot távkontroller az interkontinentális "Szeretet-Minisztériumban"... (még nincs gyerekem, így minimum 8 év választ el a konkrét döntéstől)
Mást.
informatika, marketing, nyelvek
Állatorvos, agrármérnök
Tanuljon sokat, sok nyelven, abból baj nem lehet...
Így nem lesz valós a kép, manipulált a válaszadási lehetőség! " Milyen jutalékkal lenne érdemes dolgozni" és a "Jutalék mértéke" pontsora azonos kell hogy legyen, hiszen aki ott a 3-4 %-t jelölte, itt csak 3-5 %-t tudja bejelölni. A gyerekeim felnőtt emberek, ha azt mondanák, hogy külföldre kívánnak menni, mert ott valós értékkel megfizetik a munkájukat, amiből normális szinten, görcsölés nélkül tudnak családot fenntartani, a nyugdíjuk is biztosított és lehet olyan külön megtakarításuk, amihez az állam nem fér hozzá, nem "einstandolja", akkor azt mondanám, hogy nem kell még több marha ebbe a családba - menjetek! Én itthon maradtam, szorgalmasan dolgoztam, aztán ez az itthonmaradás átment a legnagyobb kalandtúrába és most van 69 ezer forint nyugdíjam. Hát ettől szebb jövőt kívánok a gyerekeimnek!
Mindenképpen ügyvéd vagy közjegyző legyen, de ha beindul az ingatlanpiac biztatom erre a szakmára.
Bizom a jövőben és ajánlanám a gyermekemnek.
Menjen külföldre!
Amennyiben valamilyen szinten ingatlannal kapcsolatos legyen, akkor az apartman üzemeltetést. Ez amúgy az ingatlanközvetítés mellett is kiválóan működhet. Ha teljesen más szakma, akkor informatikus
Valamilyen műszaki, szakmai vagy mérnöki képesítés megszerzését.
Nehéz kérdés, nem tudom a választ.
Sajnos nem azt a kort éljük ahol tisztességes, becsületes munkával meg lehet élni a szakmában!
Ajánlanám az értékesítői pályát
nem ezt a szakmát
Nyelvtanulás és külföld.
Tanuljon!
Tanuljon sokat.
A " zsírégetési" fázisban vagyunk, de remélhetőleg az izom égetésig nem ér el, és majd a borúra derű jön, aki ki tud tartani, egy bizonyos ideig kompenzál a világ, addig is mindenki maradjon a gerincesek csoportjában, mert ezt csak tisztességgel lehet kell csinálni. Sajna vannak olyanok akik mindenen, mindenkin átgázolva csalárd hazug módon becsapva ügyfeleket szürkítik a korrektek fényét.
Műszaki pályát javasolnám
Olyan szakma,hívatás mely nélkülözhetetlen a minden napokhoz. Élelmiszer,Eü,Gyógyszeripar..stb
Még nem látszik az alagút vége, de hogy mikor fog felderengeni az is jósolható, de nem objektíven meghatározható. Bármi mást.
neeeeeereeeemmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Nem ajánlanám a gyermekemnek az ingatlanos szakmát.
ne
A közvetítésre szükség van, bár sokan úgy gondolják, hogy képesek eladni a saját ingatlanjukat interneten. Igaz, kivételes esetek vannak, többen ebből "merítenek erőt". Sokrétű szolgáltatást kell nyújtani, mivel azt tapasztam, hogy az üf-ek felteszik azt a kérdést, hogy még milyen szolgáltatást nyújtanak? Vi. Önök intéznek mindent az adásvételig? Ezt végig kell gondolni! MINDENESETRE, úgy javasolnám gyermekemnek a pályát, ha mellette több lábon áll - legalább is addig, míg be nem indul komolyan az üzlet. Megszerettem ezt a pályát, de vannak területek, ahol hónapokig nincs bevétel, csak kiadás! Ezt végig kell gondolni! Egy kezdőnek, mégha irodához csapódik is, akkor is több százezer forint tartalékkal kell rendelkeznie az induláshoz. A következő kérdésre itt válaszok, mert a magyar mindig a politikát és a pénzügyi helyzetet szídja. Mindezek ellenére sokan vásárolnak most kp-re, vannak még mozdítható tartalékok. Élelmes a magyar, megtalálja a megoldást. A másik, hogy saját felelőtlenségünket mindig rá kell kenni valakire/vmire és ez főleg az aktuális politika (mutasson iránya jobbra v. balra), ezért választottam a "fogorvosok tehetnek róla" kategóriát. Tudom, hogy válaszom már se nem javít, se nem ront a statisztikán. Kellett volna olyan kategóriát készíteni, hogy van-e hirdetett ingatlana megbízás nélkül, és mi az oka. Mert ilyen is van! Hiszen látok olyan hirdetéseket közvetítőktől, melyekhez nem kötnek szerződést (csak utólag).
csak így fonetikusan... Lenin szkazal, ucsitszja, ucsitszja, ucsitszja...
fogorvos
Miért csak nekem legyen rossz???
Szerencsére ezen már túl vagyunk... A többi gyerekkel bajban lennék...sajnos a hazai pályán maradni jelenleg öngyilkosság...
külföld
Olyat amit szeret és elegendő pént tud keresni a jóléthez.
Olyan pályát próbáljon válasszon amihez kedve, tehetsége van. Idővel kiderül, hogy jól döntött vagy nem, fiatalon lehet még módosítani.
Létesítménygazdálkodó, statikus
egynlőre nehezen látható és várható pozitiv változás - önálló,független munkavégzést magas szakmai szinvonal mellett
Vendéglátóipart, ingatlanközvetítés, vagy valamilyen szakmunkát. Mivel manapság mindenki ügyvéd, és közgazdász akar lenni, így túl sokan vannak kevés munkahelyre, és ott ahol hiány van, pl. jó szakács, ott könnyebb munkát találni. Illetve már most is van nem egy város itt Magyarországon is, ahol csak ingatlanközvetítőn keresztül az ember jó ingatlant, szerintem ez is jobban el fog terjedni, akár milyen nehéz is eladni. Az embereknek nincs idejük arra, hogy teljes munkaidőben ingatlant keressenek, vagy adjanak el. Ezt a munkát spórolja meg egy ingatlanos, ugyanúgy mint egy közértes az étel beszerzést. Viszont mindenképp tanuljon nyelveket, hogy szükség esetén külföldön is el tudjon helyezkedni.
Ingatlanosnak ne menjen, szerintem a "külföldi milliomos" szakmának van jövője a jelenlegi kilátások alapján....
A jövőben és a jelenben is fontos szerepet játszik az milyen iskolai végzettséggel rendelkezünk. Egy főiskola vagy egyetemi végzettség már most ellengetetlen a jövőben szinte kötelező lesz (szerintem).
Sajnos nem tudom mit ajánlanék a fiataloknak,csak azt ,hogy becsületes, tiszta munkát találjanak amivel jó megélhetést tudnak biztosítani maguknak. Van ilyen munka és hol???
Tanuljon nyelveket és univerzális szakmát szerezzen magának.
Menjen külföldre.
Anglisztikát tanuljon.
Ha nem fizikai:könyvelő, adótanácsadó. Fizika:értéket létrehozó, asztalos, kőműves, villanyszerelő , víz-gáz, stb.
Tanuljon nyelveket és lásson világot!
Tanuljon nyelveket, és húzzon el ebből az országból minél hamarabb
Több nyelv ismerete, külföldi munkavégzés.Ingatlan közvetítő semmiképp.
tanuljon több nyelvet és menjen külföldre
Az előzőhöz szeretném mondani, hogy 3%+Áfa, amit elbír a piac és mosolyogva jön létre az üzlet. Gyermekek részére azt ajánlom, sajátomét is bele értve, hogy minden szakmában vannak nagyon jó szakemberek, szerencsések. Először is tanulni kell. Ember tervez Isten végez..... Térdre és Imára... Férjem nyugdíjas műszerész mester oklevelével, most helyezkedett el a szakmájában, amit nagyon szeret. Tehát nem tudni mikor mit tudunk hasznosítani.
Az ingatlanos szakmát semmiképp.
műszaki végzettség , idegen nyelvtudással
Ne legyen ingatlanos. Mérnök-közgazdász, informatikus, menedzser.
Ez egy nagyon szép szakma, de csak szívvel érdemes csinálni és ennek a szakmának mindig van jövöje
Legyen informatikus.
Nem vagyok biztos, hogy ezt a pályát ajánlanám. A gyerek igényeit, érdeklődést figyelembe kell venni.
Ne ezt a szakmát válassza.
politikus
mérnők
Semmiképen nem javaslom neki az ingatlan szakmát.
Menjen külföldre
TANULNI,TANULNI,TANULNI
Politikai
Passz
Mindegy, mit szeretnél. Legyél erős és egészséges. Rendelkezz autóvezetésre feljogosító nemzetközi jogosítvánnyal. Tudj egy világnyelven (leginkább angolon) írásban és szóban jól kommunikálni. Tudj alkalmazói szinten számítógépet alkalmazni (különös tekintettel az internetes lehetőségekre). És akkor kedvedre válogathatsz... (ha nem itthon, akkor másutt, ez nem öröm, ez realitás).
Sajnos elég sötéten látom a jövőt. Gyermekemnek vagy külföldön való elhelyezkedést vagy itthon a pszichológusi-pszihiáteri utat javasoltam.
Mérhető, előre tervezhető, kiszámítható alapokról induló bérezéssel rendelkező, lehetőleg állami szektorba tartozó, kevés ügyfélkpcsolattal rendelkező pályát válasszon.
Nem javasolnám az ingatlan szakmát mert nem látom a fellendülést az elkövetkező 5 évben sem.
Műszaki főiskola
Ingatlan értékesítési ügynök ne legyen.
Tanuljon nyelvet, műszaki pályára menjen és húzzon el az országból.
Jogi pályára, vagy államigazgatási munkakörbe irányitanám!
menjen ügyvédnek
Rábízom. Lenti kérdésre két helyes válasz van. 1 A válság nagyon betett a piacnak. 2 Ugyanakkor Drága Vezéreink pedig tesznek rá, hogy rend legyen az ingatlanpiacon. A feketézőknek áll a világ jelenleg.
Ez nehéz kérdés. Mire a fiatal leérettségizik, döntő többségében már kialakul benne egy elképzelés a pályáról. Ezt befolyásolni nem nagyon lehet és nem is szabad. Természetesen más kérdés, ha a fiatal tanácsot kér és igényli a segítséget.
ügyvéd legyen
Én részemről nem bántam meg egy percig sem, hogy ingatlanközvetítő lettem, de szerintem nagyon kevés ember alkalmas rá. Először is nagy kitartás és pozitív hozzáállás kell a dologhoz, mert aki nem tud dolgozni akkor is, ha senki sem áll mögötte aki noszogatná, aki feladja ha nem kap érte anyagi ellenszolgáltatást, aki nem bírja a létbizonytalanságot, annak nem való ez a szakma.
tanuljon
Ezt is, mert megfelelő gazdasági-, piaci- (banki) környezetben meg lehetne belőle élni.
Mindenképp ajánlanám és ajánlom is az ingatlanközvetítői pályát, kombinálva pénzügyi termékek (hitel, ltp, biztosítás) közvetítésével. Véleményem szerint ha megismerik az embert a szűk környezetében és kiderül, hogy korrekt, egyenes ember az ügyfelek keresni fogják.
Mindegy,hogy mit választ a gyerek. Az viszont biztos,hogy amit választ azzal kapcsolatban csakis a profi szintű szaktudás megszerzésére ösztönözném.A jövő soha nem reménytelen.
Pesszimista vagyok a jövőt tekintve. A jelenlegi állapotokat figyelembe véve (akár 2 évre visszamenőleg) észrevehető a visszafejlődés ebben a piaci szegmensben. Sajnos teljesen visszaszorult a külföldiek érdeklődése is. Nem kolóniákat kellene építeni (egy újabb korrupció melegágya) hanem a meglévő értékeket kellene megőrizni. Véleményem az, hogy a még meglévő tanyás ingatlanok segíthetnének a szorult helyzetben lévő családokon. Biztosított a kis költséggel fenntartható ingatlan, a hozzá tartozó terület teret biztosít akár az önellátásnak is. Úgy tapasztalom, hogy inkább veszni hagyják ezen értékeket, jobb egy barakk rendszer felállítása, hisz abból ki veheti mindenki a részét. A még meglévő tanyás ingatlanok, meg vesszenek, velük együtt a hangosan kiabált mezőgazdaság, magyar termék ideálja! (Vizet prédikálnak, jó fajta borokat meg fogyasztanak) A gyermek tanuljon ameddig lehet és tud, tanuljon nyelvet, ha módja lesz rá (sajnos ki kell mondani bármennyire is nem tetszik és fájó) el ebből a lassan élhetetlen országból. Ez az utolsó mondat fáj az önérzetemnek, de sajnos ez a mai magyar valóság. Az itteni bér az éhenhaláshoz sok, a boldoguláshoz (fennmaradáshoz) vajmi kevés!
Biztosan nem az ingatlan szakmát.
Nehéz kérdés...Valami olyan szakterületet, ahol meg lehet élni: pl. fogorvos, ügyvéd, poltikus, gazdasági szakember, fogorvos, plasztikai sebész.:-)
1.)Menjen jogásznak, és igyekezzen jó pártot választani, hogy parlamenti képviselő lehessen! 2.) Tanuljon minél előbb nyelvet/nyelveket, érettségizzen, és húzzon el innen, nyugatra-keletre, pl. Kínába-Japánba....Mint a politikusok csemetéi...
Bármit, ami az Ő érdeklődési körébe tartozik.
Képességeinek és érdeklődési körének megfelelő pályát válasszon, beszéljen angolul és még legalább kettő másik idegen nyelven!
Olyan állást válasszon, amit külföldön is tud gyakorolni.
Nemzetközi közvetítő kereskedelem
Számítástechnikai irányú pályát.
Fogorvos
Semmiképpen ne tanuljon és dolgozzon Magyarországon. Sajnos jelenleg ez a véleményem.
Informatikai területen kellen elhelyezkednie.
Csak azt csinálja, ami érdekli, amit szeret, függetlenül a külső körülményektől.
Egy jó szakma érettségivel, és azután a szakmához kapcsolódó főiskola
Legyen köztisztviselő vagy politikus.
vándormadár, el innen
 • Kulcsár Katalin
  Itt szinte csak a negatív dolgokat látom.Sok szépsége is van a munkánknak,érdekes,változatos.Ha az én gyerekem ingatlanközvetítésre adná a fejét, nem beszélném le, de felkészíteném, mert építész,statikus,ügyvéd, kereskedő, és mediátori képesítés nélkül nem szabad belekezdeni, és legyen egy évre tartalékja, hogy élvezhesse a "munkát". ,
  2014-10-10 20:57:46
 • Békési Béla Senior
  Igen, főleg negatív, de valahogy mégsem reménytelen a hangnem... De jó lenne, ha nem kellene elmenni a gyermekeinknek külföldre, itthon kicsit szerényebb körülmények között, de stabil megélhetéssel unokázhatnánk, élhetnénk, dolgozhatnánk együtt...
  2014-10-10 21:10:09
Szilvia Vitéz
2020-05-18 12:30

nfo * Panzió Eladó

Eladó működő, felújított Panzió.
19 szobás, 3 szintes, parkolóval, belső pavilonnal rendelkezik.
Manhertz-Milbich Éva
2019-01-29 15:46
Sziasztok! Kapott valaki még üzenetet Rebeka Jakobtól?
 • Békési Béla Senior
  Nem kaptam
  2019-01-30 08:37:26