Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2015-06-08 12:16
Organikus ingatlanközvetítés… a jó és a rossz harca???

Negyedszázada közvetítek.
Azóta keresem a magyarázatot az ingatlanpiaci jelenségekre, buktatókra.
Az ingatlanközvetítés mérsékelt anyagi befektetést igénylő, de hihetetlen sok munkát kívánó foglalkozás, ezért a szerencsevadászok, vagy a kevésbé kitartóak legtöbbször csak belepiszkítanak, részsikerek után ugyanolyan lendülettel kilépnek, majd időnként visszatérnek, alkalomadtán szemrebbenés nélkül ingatlanosnak mondván magukat 
A nagyobb cégeknél hatalmas a lemorzsolódás, szinte félelmetes, hogyan találnak újra és újra lelkes kollégát, akit hamarosan újabbak követnek.
És itt húzódik a határvonal: a nagy cégeknél a változó munkatársakra visszatérő panasz: nem ismerik az eladandó ingatlant… hosszú évek tapasztalatai alapján állítom, hogy azt az ingatlant, amit nem mi vettünk fel, amit nem láttunk, akinek a tulajdonosával nem volt beszélgetésünk, azt sokkal kevésbé tudjuk ajánlani… viszont némi pótcselekvéssel, a hatékony, dörzsölt és tanult értékesítési technikákkal ezt át tudják a nagy cégek hidalni.
A kis irodák személyesen, névről ismerik az ügyfelüket, az ingatlan történetét, a környezetet, árakat. A kapcsolat is közvetlenebb, túlzások nélküli. A kis irodák organikus módon felépülve természetes részei a megbízók életének, túlfeszített teljesítési kényszer nélkül, ember-ember kapcsolatban.
A nagy cégek nem rosszak, hisz egy cég nem lehet rossz, vagy erkölcstelen, ezek a tulajdonságok emberi tulajdonságok, a cégeknél két dolog lehet: profit, vagy még több profit.
Ezért a profitért erőszakos hideghívások, hamis adatokkal való hirdetés, egymás szerződéseinek lenyúlása, felmondása, pszichológiai manipuláció, egyes esetekben fenyegetés, kényszerítés, az eladó/ vevő érdekével és szabad akaratával ellentétes dolgok aláíratása és még számos olyan panasz merül fel, ami egyszerűen ellenkezik az általános emberi értékrenddel.

Az elmúlt évben KSH adatok alapján 27 ezer ember igyekezett megélni ingatlanügyletekből, ez várhatóan növekedni fog a pillanatnyi fellendülésre kattanva, nem árt tudni, hogy ennek a meglepően magas létszámnak töredéke alkotja a nagy cégeket. Az eladások legnagyobb részét önálló, hálózatokon kívüli mikro-vállalkozások produkálják.
Mi az ilyen, családias, barátias, kicsi, összedolgozó, önálló irodákat és ennek értékrendjét képviseljük.
Az organikus ingatlanközvetítést.
Wiki: Organikus (melléknév) Életfolyamatokat mutató (élőlény, élőlények közössége), amelyben különféle életjelenségek mutatkoznak. A talajban levő organikus összetevők nélkül nincs jó növénytermesztés. Az organikus természet egésze a bioszféra.
Átvitt értelemben: Belső, szoros kapcsolatban levő (egész, egység, dolog), amelynek részei elválaszthatatlan egységet alkotnak.
Átvitt értelemben: Egy szervezettel kapcsolatos (állapot, dolog); együttműködő emberek megszervezett csoportjához kötődő.

Mottó: mézet ad, vagy megcsíp?
 • Békési Béla Senior
  Többen kérdezték, miért tettem be ezt a képet :)
  2015-06-08 17:26:30
 • Ingatlaniroda Épinform
  25 év. Nem semmi. Egyetértek veled. Ezek a szerencsevadászok, lehet hogy ideig,- óráig "ügyes" kommunikációval elérik a céljukat, a profitot, de aztán a klientúra általánosít és szabotálják az irodákat. A Vevők azokat az ingatlanokat keresik, amelyeket a tulajdonosok közvetlenül árulnak. Ezt érzik az eladók is, és maguk árulják az ingatlanukat. Aztán jön a szerencsevadász híres innovatív megoldása: még nem láttam az ingatlanát, nem tudom mit tud, nem tudom mit ér, mit kér érte a tulaj, de neki erre már konkrét Vevője van és hozná is, de csak ha felmondja a többi közvetítővel a megbízást. Jól hangzik, belemegy. Aztán hoz egy ál-vevőt (egy kollégát). Neve nincs, telefonszáma nincs, nem lehet vele beszélni, ahogy ember emberrel szokott. Végeredmény, egy másik ingatlant vett a vevő mert többet néz és ezt is megvette volna, ha engedett volna az amúgy is lenyomott árú ingatlant. És ráadásul még képezik is őket erre.
  2015-06-09 03:14:46
 • Békési Béla Senior
  Nehéz ebből jól kijönni, hisz nem látszik a különbség iroda és iroda között...
  2015-06-09 07:46:44
Szilvia Vitéz
2020-05-18 12:30

nfo * Panzió Eladó

Eladó működő, felújított Panzió.
19 szobás, 3 szintes, parkolóval, belső pavilonnal rendelkezik.
Manhertz-Milbich Éva
2019-01-29 15:46
Sziasztok! Kapott valaki még üzenetet Rebeka Jakobtól?
 • Békési Béla Senior
  Nem kaptam
  2019-01-30 08:37:26