Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2015-07-28 16:59
Értelmezési gond: a jogszabályokat elemezzük, ezen dolgozunk és eközben az ingatlanonkénti több tucat megbízási szerződés őrületén beszélgetünk.
Elvileg a versenyszférában dolgozunk, a gyakorlat szerint a megkötött megbízási szerződésekkel felvértezve igyekeznek a kollégák és az annak mondottak szorgoskodni, eladni.
Az egyik megközelítésben a verseny azért van, hogy a legjobb érvényesüljön.
Viszont ez azt jelenti, hogy -egy régi hasonlattal élve- a szobafestő is versenyszférában dolgozik, tehát nekiugranak és aki a legjobban lefesti, leghamarabb, az kapja a pénzt.
De hogy is van ez? A festőnél maradva aki az utolsó ecsetvonást húzza?
Ott is valaki megnyeri a munkát, elvégzi és tartja a markát.
A közvetítésnél is a megbízási szerződést megszerezni - eddig tart a verseny, utána már megy a pszichológiai nyomás, módosítgatás, árletörés, stb.
És a 20 megbízott kolléga közül aki a legpofátlanabbul lenyomja az árat, aki aláhirdet a másiknak, az tartja a markát.
A verseny teljes félreértelmezése az, hogy nyomulj rá és amikor már becserkészted, használd ki, nyomd le az árat és ha már fizetett, dobd el... (tévedés ne essék, itt most a megbízót húzzák be)
Van egy vélemény, mely szerint szabványosítani kell a megbízási szerződéseket és hasonló korrekt feltételekkel versenyszellemben küzdeni a megbízóért. Egy ingatlan egy megbízás. Így követhető.
Ha változtatni akar a megbízó, tegye, de akkor nem újabb szerződést, hanem ugyanazt az értelmezhető, már megismert szerződést írják át a bizalmat megnyerő kolléga, cég nevére.
Mi ebben a csapda?
  • Eötvös Péterné Beáta
    Ez annyira egyszerű, és bonyolult is egyben, hogy szinte lehetetlen a jó megoldást megtalálni. Én a meghatározott idejű kizárólagos szabvány szerződés pártján állok, a ptk idevonatkozó paragrafusainak a figyelembe vétele mellett.
    2015-07-28 17:11:30
Szilvia Vitéz
2020-05-18 12:30

nfo * Panzió Eladó

Eladó működő, felújított Panzió.
19 szobás, 3 szintes, parkolóval, belső pavilonnal rendelkezik.
Manhertz-Milbich Éva
2019-01-29 15:46
Sziasztok! Kapott valaki még üzenetet Rebeka Jakobtól?
  • Békési Béla Senior
    Nem kaptam
    2019-01-30 08:37:26