Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2016-08-09 22:38
Igazságos értékelés

Számos alkalommal találkoztam olyan településekkel, településrészekkel, sőt akár egész régiókkal munkám során, amelyek a környezetükhöz képest is leértékeltek voltak. Úgy érzem, hogy ebben érdemes egy kicsit elgondolkozni.
Hiába értékes egy Budapest környéki település lakóövezete és hiába gondolják úgy, hogy ugyanott pl. egy nádas-erdős terület értéktelen -mivel védett, nem építhető rá semmi- azonban a kettő összetartozik, hisz véderdő, zöldövezet nélkül nincs építési telek sem.
Ami még nem gyakorlat itthon, az ennek figyelembevétele. Az egyik szempont szerint ha a rendezési tervben nem lehet az ilyen telkekre építeni, másra nem használható, vegye meg az önkormányzat.
A másik szempont szerint vegye meg a fejlesztő. Így kialakulhat egy kiegyensúlyozottabb árarány. (Ezen vélemények szerint ha a fejlesztő élvezi a hasznát, az önkormányzatnak miért lenne jó ennek a hozadékát finanszírozni)
Hasonlóképp a magasabb árú frekventált helyek is csak úgy érvényesülnek, ha a gyengébb adottságokkal rendelkező háttértelepüléseik rásegítenek. Pl közművek, munkaerő, szállások, szolgáltatások oktatás, betegellátás, stb. Igazságtalan és a valóságtól elrugaszkodó, ha ezek a hatások nem jelennek meg a háttártelepülések ingatlanai értékelésében.
Természetesen a piac mindent eldönt, de érdemes feltüntetni -és ezzel talán egy folyamatot elindítani egy igazságosabb értékmeghatározáshoz.
Minden mindennel összefügg.

Szilvia Vitéz
2020-05-18 12:30

nfo * Panzió Eladó

Eladó működő, felújított Panzió.
19 szobás, 3 szintes, parkolóval, belső pavilonnal rendelkezik.
Manhertz-Milbich Éva
2019-01-29 15:46
Sziasztok! Kapott valaki még üzenetet Rebeka Jakobtól?
  • Békési Béla Senior
    Nem kaptam
    2019-01-30 08:37:26