Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2016-11-29 14:11

Egyes felmérések szerint minden harmadik kis-és középvállalkozás létét a késedelmes fizetések fenyegetik.

Az ingatlanközvetítőket számos formában kikerülik, az értékbecslőket és az igazságügyi szakértőket szintén, a fejlesztőket, kivitelezőket a szokásos körbetartozások miatt, az ingatlankezelőket, társasházkezelőket is elérheti ez a probléma.

Bár hangoztatom is, hogy akit még nem csaptak be, az nem is igazi ingatlanszakember, de valahol határt kell ennek szabni. Szeretnénk a kérdésnek bővebb fórumot adni és megoldásokat ajánlani egymásnak és a jogalkotóknak is.

Több stációja van egy nemfizetésnek.

A késedelmes fizetés, a fizetés megtagadása, a fizetendő összeg nagyságának vitatása, a fizetés időpontjának kitolása, és még számos lehetőség.
A bírósági eljárásig eljutott követeléseknél is sokszor ellenünk döntenek, ha az ember bírja szusszal, végigmegy az első-másodfok-Kúria stációkon, jó esetben sikerül megnyerni a pert. Ilyenkor sem fizetnek sokan, marad a végrehajtás.

A legádázabb nemfizetők ettől sem riadnak meg, a legkülönbözőbb trükkökkel igyekeznek kibújni a fizetés alól.

Ilyenkor úgy érzi a vállalkozó, hogy az állam bár jogilag igazat adott, mégis magára hagyja és vállalkozása – egyúttal megélhetése – bedől, csődbe megy.

Szeretnénk egy felmérést készíteni, milyen jellegű nemfizetések, követelések vannak jellemzően, és a megoldásokat is szívesen látjuk egy-egy helyzetben.

Az alábbi űrlap annonim, örülnénk, ha másokkal is megosztaná.
docs.google.com/forms/d/e/1...
Ingatlanbudapest
2018-09-12 19:24

nfo * ingatlan. Com

Van e akit érdekelne ingatlan. Com. Hirdetési hely?
A csomag 50 db melynek csak a felére lenne szükségem.
Hívj ha érdekel.