Békési Béla Senior

Békési Béla Senior
2017-03-27 14:10
Kedves Kollégák!

A Balla ingatlanhálózat nem a szívem csücske, viszont mielőtt elítélnénk, pár dolgot a korrektség jegyében meg kell néznünk.

Az ügyészségi közzététel:
ugyeszseg.hu/tisztessegtele...

A TV híradóban a 15. percnél: www.hirado.hu/videok/hirado...

Először: a médiákban úgy szerepel, hogy a Balla-ingatlan tisztességtelen szerződéseket alkalmazott.
Kérdésem: Az ártatlanság vélelme?
"1998. évi XIX. törvény
mkogy.jogtar.hu/?page=show&...
Az ártatlanság vélelme. 7. § Senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg a bűnösségét a bíróság jogerős határozatában nem állapította meg"

Másodszor:
sok kollégának kellett az ügyészség vádjaira bíróság elé menni, és ott többen komoly büntetéseket kaptak, volt, aki a teljes tevékenységét beszüntette, holott egyszerűen csak a munkadíját szerette volna megkapni. Érdekes kérdés volt, amikor egy beszélgetés közben megkérdezte tőlem a hölgy, hogy miért harcol az ingatlanközvetítő annyira, hisz mi van, ha nem kel el épp az a lakás?
És a visszakérdezésemre, hogy kedves ügyésznő, mi van, ha fizetésnapon nem kap fizetést, mert úgy gondolja valaki, hogy abban a hónapban nem jár a fizetése? -Hát ez egy teljesen más élethelyzet... Igen, de a végeredmény ugyanaz, ki kell ezekből fizetnünk a közterheket, melyből az Ügyészség is fizetést adhat Önnek. Persze, sántít a hasonlat, de csak arra szeretnék rávilágítani, hogy a törvény, illetve a törvényt képviselők nem értik a nehézségeket.

Harmadszor: valóban vannak visszaélések, kirívóan nagy lett az ingatlanosokkal szembeni ellenségesség, sajnos éppen azokon csattan az ostor, aki elérhető, megtalálható, életpályájának tekinti a munkáját.
Mivel jogszabályok által meghatározott keretek között dolgozik a Szakma jobbik fele, így ezen kereteket kell úgy alakítani, hogy minél kisebb legyen a visszaélések lehetősége, mind a kolléga, mind a megbízó részéről.

Úgy gondolom, hogy mielőtt elítélnénk a Balla-ingatlant, nézzünk szét magunk körül, keressük meg a lényeget és vonjuk le a tanulságot, úgy gondolom van megoldás minden kérdésre.

Az ingatlanközvetítő munkája minden ellenkező híresztelésekkel ellentétben nem abszolút pótolhatatlan.

Viszont úgy kell dolgoznunk, hogy nélkülözhetetlen legyen.
 • Csillag Tamás
  A Balla Ingatlanirodát nem szeretném megítélni. Nincs hozzá semmilyen jogom, bár véleményem van, de azt, itt inkább nem teszem meg. Csak, hogyan is működik az az "ingatlanos" aki úgymond "mezitlábas" Ez mai történet! Saját részre keresek kiadó lakást. Vagy nem veszi fel a kedves kolléga, vagy ha felveszi, akkor már nincs meg, - megkérdem, hogy akkor miért van fennt az oldalon? válasz: beteg vagyok, és ezért nem tudom letörölni! Elfogadom, lehet valaki beteg, emberek vagyunk, de amikor már a x-dik ezt mondja, úgy, hogy ő nem tudja, hogy én is ezen a piacon dolgozok, és csak a kamu megy, vagy fizessek 8.000 Ft-ot, és akkor kiadja a címet, és megnézhetem a lakást. Ez normális? Hogyan várjuk el a piactól, hogy komoly szakembereknek nézzenek bennünket, akiknek ez valóban egy életpálya, amikor ezek a megélhetési bü....ők, mindenféle vállalkozás nélkül, engedély nélkül tönkre teszik a munkánkat, és a jövőnket.
  2017-03-27 15:17:48
 • Békési Béla Senior
  Igazad van!
  2017-03-28 17:05:45
Szilvia Vitéz
2020-05-18 12:30

nfo * Panzió Eladó

Eladó működő, felújított Panzió.
19 szobás, 3 szintes, parkolóval, belső pavilonnal rendelkezik.
Manhertz-Milbich Éva
2019-01-29 15:46
Sziasztok! Kapott valaki még üzenetet Rebeka Jakobtól?
 • Békési Béla Senior
  Nem kaptam
  2019-01-30 08:37:26